Med det rette legetøj kan alle børn få et hav af gode oplevelser

Børns legetøj skal være alderssvarende, hvis de skal have noget ud af det. Til gengæld kan alle børn få gode oplevelser, hvis blot de har det rigtige legetøj. Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger det rigtige legetøj til dit barn.

Alle børn kan få gode oplevelser, hvis de har det rigtige legetøj. Børn bruger fantasien, når de leger, og i de mindste år, stilles der ikke store krav til legetøjet. I takt med at barnet bliver ældre, er det dog væsentligt, at barnet får legetøj, som er tidssvarende.

Legetøjet bør understøtte den alder, barnet har. I de yngre år handler det meget om den grovmotoriske sans, der skal styrkes, men når barnet vokser, er det andre sanser, som legetøjet skal understøtte.

Tag udgangspunkt i barnets alder

Når du skal vælge legetøj til dit barn, er det derfor væsentligt, at du tager udgangspunkt i barnets alder. I de fleste legetøjsbutikker med et stort udvalg af legetøj har du mulighed for at sortere i legetøjet på baggrund af barnets alder.

Det giver dig mulighed for at vælge alderssvarende legetøj, som rent faktisk er interessant for barnet – og som barnet også får noget ud af. I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at købe det dyreste legetøj, så længe det blot understøtter de sanser, som barnet er ved at udvikle.

Alle børn kan få gode oplevelser af det rigtige legetøj

Der er god grund til at investere i alderssvarende legetøj, for det kan give gode oplevelser, uanset hvad det har kostet. Du kender det fra små tumlinge, som kan få en hel dag til at gå med at lege med en bog, en klud eller noget andet, som ikke defineres som legetøj.

Det skyldes, at barnet er ved at udvikle sine grovmotoriske sanser samt den taktile sans – altså, følesansen. Når barnet bliver ældre, vil det være finmotorikken og balanceevnene, der skla styrkes, hvorfor det legetøj, der før var interessant, ikke længere er noget ved.

Derfor bør du tage udgangspunkt i den sans, som barnet er ved at udvikle. Der findes masser af motorisk legetøj, som egner sig til mindre børn, og det vil med garanti være sjovt, fordi det er udfordrende på den rigtige måde.

Hvis du køber legetøj, som ikke er alderssvarende, vil det pludselig bliver for avanceret, fordi barnets sanser endnu ikke er tilpasset legetøjet – og her vil det derfor være væsentligt, at du udskifter det med noget andet.